Manlleu Film Festival

Aqueronte

Manuel Muñoz Rivas  | 25 MIN  | Estat espanyol

CATEGORIA INTERNACIONAL

Tràiler

SINOPSI

A bord d’un ferri, una sèrie de passatgers travessen un riu d’una riba a una altra. Alguns dels viatgers xerren, potser per a amenitzar el viatge i accelerar el temps. Uns altres es queden en silenci, observen els seus desconeguts companys de viatge o contemplen el paisatge. El trajecte sobre les aigües sembla prolongar-se, la riba de destí s’ajorna inesperadament, la magnitud de l’espai es difumina.

GALERIA

FITXA TÈCNICA

Títol internacionalAqueronte
DireccióManuel Muñoz Rivas
GuióManuel Muñoz Rivas
País de produccióEstat espanyol
Any2023
Durada25′
IdiomaCastellà
SubtítolsCatalà
Producció

DIRECCIÓ

Manuel Muñoz Rivas

Cineasta establert a Espanya. Alterna els seus projectes cinematogràfics personals amb la co-escriptura i muntatge de pel·lícules per a col·legues. El seu treball com a director de cinema fins avui explora un àmbit geogràfic local que li és familiar (la regió d’Andalusia), amb especial atenció a l’estètica i poètica del paisatge i al valor fotogènic del rostre humà, amb un enfocament híbrid que pretén transcendir les etiquetes o convencions de gènere (ficció o documental) i privilegia el que podríem denominar “cinema de presència” enfront del “cinema de representació”. El seu primer llargmetratge EL MAR NOS MIRA DE LEJOS es va estrenar a la BERLINALE (2017).

FILMOGRAFIA: EL MAR NOS MIRA DE LEJOS (THE SEA STARES AT US FROM AFAR), 2017; PÁJARO (BIRD), 2014; CON EL VIENTO (WITH THE WIND), 2009; SENDERO, 2008

FESTIVALS

IFFR, International Film Festival Rotterdam 2023 – KNF Award
True/False Film Fest 2023
Festival de Málaga 2023 – Best Documentary Short Film Award
D’A – Festival de Cinema de Barcelona 2023

PÒSTER

ALTRES PEL·LÍCULES