Manlleu Film Festival

PACIFICTION

Albert Serra  | 165 MIN  | Coproducció França-Espanya-Alemanya-Portugal

INAUGURACIÓ

SINOPSI

A l’illa de Tahití, a la Polinèsia Francesa, l’Alt Comissari de la República és un home calculador que es desenvolupa amb fredor tant a l’establishment com a la clandestinitat local. Persisteix mentre circulen rumors sobre l’albirament d’un submarí la presència del qual podria significar el retorn de les proves nuclears.

Pacifiction podria encasellar-se com un neonior, un thriller polític o, fins i tot, psicològic ambientat en un paradís tropical. El relat és un misteri geopolític sobre la degradació i la putrefacció d’una classe i un sistema que ha arribat a infectar fins als llocs més inhòspits del món. Ens mostra que, com diu el comissari en una de les escenes més grotesques de la pel·lícula, “la política és una discoteca”. Serra va més enllà i ens fica dins aquest ball, convertint el film en una experiència hipnòtica que constantment ens deixa desconcertats.

GALERIA

DETALLS

Títol internacionalPacifiction
DirectorAlbert Serra
GuióAlbert Serra
PaísFrança-Espanya-Alemanya-Portugal
Any2022
Duració165MIN
IdiomaFrancès
SubtítolsCatalà
ProduccióAndergraun Films

DIRECTOR

Albert Serra

Nascut a Banyoles el 1975, Albert Serra és un artista i cineasta català. Llicenciat en filologia hispànica i teoria literària, ha escrit obres de teatre i ha dirigit diversos projectes visuals. Va obtenir reconeixement internacional amb el seu primer llargmetratge, Honor de cavalleria, una adaptació lliure del Quixot amb actors no professionals del seu poble, seleccionada per a la Quinzena de Realitzadors el 2006. Per a la seva segona pel·lícula el 2008, El cant dels ocells, Serra es va basar en la cançó nadalenca tradicional catalana El cant dels ocells i es va reunir amb la mateixa companyia per explicar la història del viatge dels Reis Mags, guiats per l’Estrella del Pastor, a la recerca del Nen Jesús. El 2013, el Centre Pompidou de París li va donar carta blanca per mantenir una correspondència amb el cineasta argentí Lisandro Alonso. Aquest mateix any, Histoire de la meva mort, basada en les Memòries de Casanova, va guanyar el Leopard d’Or al Festival de Locarno. La mort de Lluís XIV, protagonitzada per Jean-Pierre Léaud en el paper del Rei Sol, es va presentar a la selecció oficial del Festival de Cannes de 2016. Liberté va guanyar el Premi Especial del Jurat a Un Certain Regard el 2019. El 2022, la seva nova pel·lícula, Pacifiction, va participar en la Competició Oficial del Festival de Cannes.

Premis

2022: 2 premis César: millor actor (Magimel) i millor fotografia (Artur Tort). 9 nominacions.

2022: Festival de Cannes: Secció oficial llargmetratge a concurs

2022: Premis Gaudí: Millor pel·lícula en llengua no catalana, fotografia i dir. artistica

2022: Premis Feroz: Nominada a Feroz Arrebato de ficción

POSTER

ALTRES PEL·LÍCULES MFF2023