Manlleu Film Festival

Aban

Abbas Taheri, Mahdieh Toosi  | 16 MIN  | Iran, França

CATEGORIA INTERNACIONAL

Tràiler

SINOPSI

Sota la constant pressió del seu ex marit, Nazanin ha d’apartar al seu fill Aban, de nou anys d’un gust femení molt marcat. Un dia, Aban va a l’hospital pensant a sotmetre’s a una operació que li canviarà la vida.

GALERIA

FITXA TÈCNICA

Títol internacionalAban
DireccióAbbas Taheri, Mahdieh Toosi Shapira
GuióAbbas Taheri, Zahra Ensafi, based on an idea by Mahdieh Toosi
País de produccióIran, França
Any2022
Durada16′
IdiomaPersa
SubtítolsCatalà
Producció

DIRECCIÓ

Abbas Taheri, Mahdieh Toosi

Abbas Taheri va començar la seva professió en el seu primer any d’estudis de cinema en la Universitat d’Art de Teheran realitzant curtmetratges. Ha realitzat cinc curtmetratges de ficció i sis documentals, alguns dels quals han estat projectats i premiats en festivals iranians i internacionals. L’evident en les seves obres és un esforç artístic per trobar el seu estil de contar històries locals però globals, expressant les seves idees sobre la vida, l’existència i la mort.

Mahdieh Toosi va néixer el 1982 a l’Iran. Es va llicenciar en Direcció Cinematogràfica per la Universitat d’Art de Sooreh. Va assistir a la Masterclass de Direcció Cinematogràfica sota la supervisió d’Abbas Kiarostami a l’Institut Karnameh. Actualment és professora de guió a la Universitat d’Art de Sooreh i ha participat com a guionista i assessora de guió en projectes de curtmetratges.

FILMOGRAFIA: Abbas Taheri. 2020, Iran – Day of Sunsets; 2015, Iran – Always Calling You; 2014, Iran – The Seashell; 2013, Iran – Until Tomorrow | Mahdieh Toosi. 2015, Iran – Room 13

FESTIVALS

Clermont Ferrand IFF
Tallinn Black Nights Film Festival
Movies That Matter Film Festival
Curtas Vila du Conde International Film Festival
… entre d’altres

PÒSTER

ALTRES PEL·LÍCULES