El MFF anuncia els guanyadors dels premis a projectes en desenvolupament 2020

El jurat ha fet públic el veredicte de la convocatòria extraordinària de Premis a projectes de curtmetratges en desenvolupament del Manlleu Film Festival 2020.

 

A la categoria internacional, el projecte guanyador és ‘Cachette’ dirigint per l’holandesa Tess Martin. A la categoria nacional, el premi recau sobre el projecte ‘El que encara balla en mi’ dirigit per Marga Almirall. Els premis comporten una dotació econòmica de 4000€ per cada projecte premiat, que permetrà a les creadores poder produïr les seves obres.

El jurat ha estat format per la professora, productora i directora Marta Andreu, Àlex Navarro, coordinador d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya, i Diana Toucedo, directora i muntadora.

El que encara balla en mi, de Marga Almirall

'El que encara balla en mi' © Marga Almirall

 

El jurat, sobre ‘El que encara balla en mi’:

Des d’una escolta atrevessada per l’afecte, la directora ens proposa, a través de la correspondència fílmica, un diàleg visual i sonor lliure, sensible i compromès amb la vida i la creació.

Materialitzant, a través del muntatge, les imatges ja existents, aconsegueix dibuixar l’eix central de la construcció del guió. Un projecte que ens recorda com el cinema és inseparable de la vida.

 

Cachette, de Tess Martin

'Cachette' © Tess Martin

 

El jurat, sobre ‘Cachette’:

Per una gran feina d’investigació i recerca tant a nivell de contingut com formal, i una memòria visual atmosfèrica atrevida, arriscada i quasi magnètica, la directora transmet de manera captivadora l’univers de la pel·lícula.

La protagonista, una mena de flaneur superhero, emprèn un viatge per l’espai i el temps des de la ciència-ficció més poètica. A través d’un exercici d’imaginació, el projecte ofereix una mirada crítica al món que construïm.

 

El Manlleu Film Festival celebra l’èxit de la convocatòria agraïnt a tots els projectes inscrits per l’altíssim nivell de les 70 propostes rebudes. El festival es mostra content de sumar-se a la producció de ‘Cachette’, un projecte de gran vàlua artística i de dimensió internacional, i al mateix temps de promoure i impulsar una producció independent, autoral i local com és ‘El que encara balla en mi’, tot contribuïnt així a la creació cinematogràfica dins el món del curtmetratge. 

Els projectes premiats es podran veure, molt probablement, en la propera edició del Manlleu Film Festival 2021 que se celebrarà a Manlleu del 8 a l’11 de juliol de l’any vinent.