Manlleu Film Festival

El punt de partida de la no-ficció

Fundat l’any 2003, el Manlleu Film Festival (MFF) és un festival de curtmetratges de prestigi internacional. L’objectiu principal del festival és apropar el cinema independent a la ciutat de Manlleu. El MFF se celebra anualment a l’aire lliure cada juliol durant 6 dies, fet que el converteix en un festival popular i únic.

A cada edició presentem una mitjana de 50 curtmetratges catalans i internacionals seleccionats d’entre més de 1.000 inscripcions, i diversos llargmetratges en seccions paral·leles. La programació també inclou conferències, activitats familiars, trobades de professionals i projeccions especials. El festival combina la vocació internacional amb la qual va néixer, amb el suport al cinema produït a Catalunya i arreu dels Països Catalans.

L’any 2022 posem en marxa el MFF+D, llavor d’un conjunt d’activitats sobre la indústria cinematogràfica com masterclass o taules rodones que pretenen fomentar la professionalització del sector cinematogràfic local.

El Festival consta de 3 categories competitives: Osona, per obres produïdes a la comarca d’Osona; Nacional, per obres produïdes o co-produïdes als Països Catalans; i Internacional, per obres produïdes arreu del món.

L’evolució de les formes de consum de producció audiovisual els últims anys ha estat ràpida i constant. Les plataformes de continguts juguen un paper important pel que fa al tipus de cinema que acabem consumint.

Creiem que la no-ficció com a forma artística té molt camp per recórrer, amb codis encara per descobrir, repensar o idear que ofereixen una gran llibertat expressiva. Estem convençudes que aquest tipus de cinema té un camí extremadament fèrtil per davant i que tindrà un paper clau en l’evolució del cinema a curt i a mig termini. Ara més que mai, és important fer propostes cinematogràfiques radicals i transformadores que desafiïn la realitat i aportin noves formes de narració.

El MFF pretén donar espai i visibilitat al cinema no convencional i independent que troba la seva raó de ser en la intersecció entre el cinema de no-ficció i el de ficció.

Des de 2003, centenars de films que s’han presentat al MFF han tingut un gran impacte social i han recorregut festivals d’arreu del món.

El MFF és un projecte de l’Ajuntament de Manlleu.

∴ REALITAT PLURAL I INCLUSIVA

Treballem activament per construir any rere any un festival divers tant en la conformació de l’equip com en la programació ofertada. Busquem fomentar la llibertat i la diversitat d’opinions, així com el debat respectuós i constructiu, dins l’equip del festival com a base de la presa de decisions.

∴ VINCLE AMB EL TERRITORI

Contribuïm a la descentralització de la cultura, donant cabuda a produccions locals a la programació del MFF i apropant el cinema internacional a la comarca, lluny dels centres neuràlgics d’activitat cinematogràfica de Catalunya.

∴ SOSTENIBILITAT

Treballem d’acord amb valors sostenibles i respectuosos amb el món que ens envolta, no només en termes d’ecologisme, sinó també quant a feminisme, diversitat i canvi social. El MFF se sustenta en valors com el respecte, la responsabilitat i la transparència.

Equip

Direcció

Èric Motjer


Producció

Júlia Parés


Comunicació

Ingrid Ferrer


Direcció creativa d’imatge i disseny gràfic

Quim Marin Studio


Fotografia

Ingrid Ferrer


Subtitulació

Sílvia Calvet


Disseny web

Eloi Casellas (LUEE Studio)


Equipament tècnic

Imesde


Coordinador d’espai

Carles Garcia (Museu del Ter)

Equip de programació

Guillem Aiats

Alba Bresolí

Frederic Comí

Júlia Parés

Paula Deseuras

Mònica Herrera

Èric Motjer

Marc Parramon

Sergi Prat

Laia Aubia

Alba Tomillero

Berta Arbués

Ingrid Ferrer


Jurat MFF 2023

Macià Florit

Mariona Borrull

Nora Haddad


Jurat Jove 2023

Ainhoa Ferreras

Salah Haddad

Clara Macaya

Joaquim Mayol


Tallers 2023

Martina Rogers

Arnau Musachs


Coordinadora de Cultura de l’Ajuntament de Manlleu

Betlem Parés


Responsable de comunicació de l’Ajuntament de Manlleu

Georgina Perez


Supervisor de l’Ajuntament de Manlleu

Sergi Calle

Contacta amb nosaltres

Omple el formulari de contacte o escriu-nos a info@manlleufilmfestival.com

Nom
Email
Missatge
El formulari s’ha enviat correctament!
S’ha produït un error. Siusplau, comprova tots els camps del formulari o escriu-nos a manlleufilmfestival@gmail.com