El MFF anuncia la programació de la 17a edició

40 curtmetratges competiran per endur-se el primer premi d’una de les tres categories

Enguany el Festival ha rebut un augment significatiu d’inscripcions respecte l’any 2018. Més de 1300 curtmetratges de més de 21 països diferents, des d’Espanya, França, Bèlgica, Itàlia o Portugal fins a Paraguai, Colòmbia, Iraq, Iran, Xile, Ucraïna, Cuba, Alemanya o Russia.

El comitè de preselecció, format per professionals del món de l’audiovisual, ha seleccionat 40 curtmetratges en total. Aquests formen la programació final del Manlleu Film Festival 2019 que ja està disponible.

A la categoria Internacional s’han seleccionat 23 curtmetratges de països com Alemanya, Suïssa, Anglaterra, Polònia, Lituània, Bèlgica, Suècia, Holanda, Portugal o Brasil.

En quant a la categoria Nacional, han estat seleccionats 9 curtmetratges, molts d’ells premiats en festivals internacionals.

Pel que fa a la categoria d’Osona, s’han seleccionat 8 curtmetratges amb un nivell molt competitiu.

Un aspecte important a destacar és la paritat entre els participants que han estat seleccionats en aquesta edició. En categoria Internacional, de 23 seleccionats, 11 han estat dirigits per dones i 12 per homes. Pel que fa a la categoria Nacional, de 9 seleccionats, 4 han estat dirigits per dones i 5 per homes.

La organització del MFF vol agraïr a tots els inscrits l’alt nivell de les produccions cinematogràfiques rebudes que han fet que la selecció fos complexe. Pel que fa a la resta de la programació d’enguany, com per exemple les activitats paral·leles, s’anunciarà en els propers dies.