El documental ‘El Sopar’ de Pere Portabella tancarà el 16è Manlleu Film Festival

El film, d’un alt valor històric però també cinematogràfic, es projectarà el diumenge 15 de juliol després de l’entrega de premis i comptarà amb la presència del cineasta.

Protagonitzat per cinc ex-presos polítics del franquisme, el documental és una conversa col·lectiva sobre el fet de ser pres polític, les conseqüències i els efectes que ha provocat en les seves vides. La pel·lícula va ser rodada, de forma clandestina, la tarda-vespre del 2 de març de 1974 en una masia de Sant Llorenç Savall. Anys després s’ha conegut que aquella mateixa tarda el règim franquista havia executat a Salvador Puig i Antich.

El film esdevé una catàrsi col·lectiva fins a l’últim fotograma. L’aproximació visual de Portabella estableix una connexió directe entre els ex-presos i l’espectador en un relat cru i colpidor.

Pere Portabella, cineasta i activista polític a parts iguals, ha treballat durant molts anys el format del curtmetratge amb peçes com “Miró, l’altre” (1969), “La tempesta” (2003), o “Mudanza” (2008). En el camp del llargmetratge, “Vampir – Cuadecuc” (1970) o “El silenci abans de Bach” (2007) són alguns dels més destacats. Com a productor, Portabella ha produït films multipremiats com “Viridiana” (1961) de Luís Buñuel.

L’acte d’entrega de premis començarà a les 9 del vespre i comptarà amb un torn de preguntes en forma de col·loqui al acabar la projecció del film de Portabella.

 

Foto: Cristina Calderer
Send this to a friend