Manlleu Film Festival

CARNE, CANDELA i NO DEIXIS QUE M’ENFONSI completen el palmarès del MFF 2021

El jurat del festival ha fet públic el veredicte on reconeix dues obres d’animació, una ficció i concedeix una menció especial al documental ‘No quiero más’.

El jurat de la 19a edició del Manlleu Film Festival, organitzat per l’Ajuntament de Manlleu amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha estat format per David N. Drake, Elena Subirà i Roger Usart. El jurat d’enguany ha decidit fer una Menció Especial al curtmetratge de producció catalana NO QUIERO MÁS, de la directora Alicia Moncholí. S’ha valorat la força narrativa de la jove directora a l’hora transmetre, amb una gran sensibilitat i confiança, la vulnerabilitat humana.

El jurat ha decidit atorgar el Premi de la Categoria Internacional al curtmetratge CARNE, de la directora brasilera Camila Kater. El curtmetratge coproduït entre Brasil i Espanya ha estat altament valorat per ser un film que “afronta temes de la quotidianitat però que avui encara són considerats tabús”. També per fer-ho a través d’una bellesa visual extraordinària que emfatitza els relats de les protagonistes. El curtmetratge aborda la qüestió del cos femení i de com representar-lo a través del testimoni de cinc dones que ens expliquen les seves experiències vitals. CARNE ha estat multi-premiat arreu del món i ha passat per festivals com Locarno, Palm Springs o Annecy.

En la Categoria Nacional, dedicada a obres co-produïdes als Països Catalans, el jurat del festival ha decidit premiar el curtmetratge CANDELA, dirigit per Anna Solanas i Marc Riba. CANDELA mostra els darrers dies de la vida de la protagonista en un suburbi moribund d’una gran ciutat. El jurat ha considerat que és un film on la bellesa i l’atmosfera de la pel·lícula es fusionen amb la rellevància del missatge i de la història que aborda la solitud de la tercera edat. S’han destacat, especialment, l’atenció al detall i l’excel·lència artística en la creació de l’obra, així com la delicadesa del guió.

Per altra banda, NO DEIXIS QUE M’ENFONSI, del director osonenc David Conill, ha rebut el premi al millor curtmetratge de la Categoria d’Osona. Segons el jurat, NO DEIXIS QUE M’ENFONSI té l’encant de ser una faula moderna on la fantasia i el carisma dels personatges i el seu microcosmos transporten a l’espectador a un món oníric que connecta amb la realitat.

Per últim, el premi del jurat jove, format per Irene Castellon, Meritxell Riera i Mireia Girbau ha decidit atorgar el Premi Jurat Jove a ADAGIO, del director Yago de Torres. El jurat jove ha valorat AGAGIO per ser una obra que presta una gran atenció al detall i que aconsegueix captar l’atenció de l’espectador des de l’inici. També, per tractar temes socialment rellevants de manera clara i accessible, amb una especial sensibilitat en el tractament visual de la pel·lícula.