Consulta el programa en PDF o descarrega’l en aquest enllaç.

PROGRAMACIÓ 2019

40 cortometrajes repartidos en tres categorías conforman la programación de este año.
Consulta los filmes seleccionados en el Manlleu Film Festival 2019.

ENTRADA GRATUÏTA

CATEGORIA INTERNACIONAL 01 — 21:30 — MUSEU DEL TER

Russa

João Salaviza, Ricardo Alves Jr. — Portugal — Karõ Filmes —  19’ 57”

La Russa torna al barri de Aleixo, a Porto, on visita la seva germana i els amics amb els que celebra l’aniversari del seu fill. En aquesta breu trobada, la Russa retorna a la memòria col·lectiva del seu barri on tres de les cincs torres continuen d’empeus.

I Signed the Petition

Mahdi Fleifel — Anglaterra — Nakba Filmworks —  10’ 37”

Una conversa entre dos amics sobre l’efectivitat i les implicacions de donar suport públic al boicot cultural a Israel. L’un, ha signat el manifest de petició a Radiohead on els demana que no actuin a Tel Aviv. I la resposta del seu amic fa remoure els fonaments del que és ser palestí a dia d’avui. 

Selfies

Claudius Gentinetta — Suïssa — gentinettafilm —  3’ 40”

En una autèntica exhibició de focs artificials, centenars d’auto-retrats digitals, selfies singulars, vergonyosos i inquietants s’organitzen en un curtmetratge de composició única. Les fotos individuals artísticament reinterpretades es consoliden per formar un somriure inquietant que sobrepassa l’abisme de l’existència humana.

All Inclusive

Corina Schwingruber Ilić — Suïssa — Freihändler Filmproduktion —  10’ 00”

Una dona jove es desperta amb unes trucades perdudes, després de passar la nit amb un noi. De cop, es genera el pànic.
Un cop d’ull íntim a la corporeïtat.

Guaxuma

Nara Normande — Brasil — Les Valseurs —  15’ 15”

Al camp, la vida transcorre tranquil·lament per a la Beth i la seva família. Però un dia la seva mare sent per primera vegada un so misteriós provinent del bosc i res no tornarà a ser el mateix…

Gronde Marmaille

Clémentine Carrié — França — Duno Films —  14’ 47”

Finals d’agost. Tarda. En Boubou, de 7 anys d’edat, s’avorreix al càmping. Al seu voltant, una onada de calor i migdiades. Els seus pares estan fent el “seu amor” a l’autocaravana. De cop, ella decideix fugir entre els arbustos i convida en Dani a jugar amb la tempesta.

Mega Sexy Robot Dinosaur

Paul Allen — Anglaterra —  04’ 05”

A partir del títol, el film afronta tots i cadascun dels prejudicis que envolten els curtmetratges i la seva relació amb els festivals i els espectadors.

RINGO ROCKET STAR and his song for Yuri Gagarin

Rene Nuijens — Holanda —  9’ 59”

Yuri Gagarin és un dels personatges més cèlebres de tota la història de la URSS. Aquesta, però, és una comèdia musical àcida i tràgica sobre un fanàtic del mític astronauta, que vol fer-se famós composant una cançó sobre el primer home que va anar a l’espai.

Quartz

Odeta Riškutė & Klaudija Matvejevaite — Lituània —  5’ 35”

És hivern a una escola soviètica de Lituània. Les autoritats introdueixen sessions regulars de llum de cuarz perquè els nens rebin la quantitat de vitamina D que els falta. Però per a Jokūbas, un alumne de sisè, la vitamina D no és important. El que li preocupa és el seu company de classe.

The Thwarted

Stéphanie Vasseur — França —  16′ 38”

Els secrets viuen en l’àmbit de tot el que no s’ha dit. Són com un enorme volum d’aigua que pressiona contra una presa, sovint lligada a pors o desitjos emocionats amb la por. A vegades, un secret exposat pot costar una vida. Una fascinant miniatura surrealista.

The Traffic Separating Device

Johan Palmgren — Suècia —  14′ 00”

Al centre d’Estocolm s’ha instal·lat un dispositiu de separació de trànsit. Se suposa que mantindrà els cotxes normals i només deixarà passar els autobusos. Contra el pronòstic de les autoritats, es converteix en un desastre absolut ja que centenars de cotxes es destrueixen cada setmana al intentar circular-hi. Aquest és el punt de partida d’una observació màgica i profunda de la quotidianitat humana.

CATEGORIA OSONA — 19:00 — TEATRE CENTRE

Plantae

Carles Abad Tent —  3’ 10”

Juan i Pedro són dos arbres argumentant les dificultats els humans es posen en la seva vida quan en forma, un d’ells decideix venjar-se amb totes les conseqüències.

Farenheit 451 a Catalunya

Jordi Dot Serrat —  13’ 00”

Aquesta és la història d’un jove guàrdia civil que a causa dels seus veritables ideals haurà d’oposar-se a allò que li és dictat. Però a punt d’aconseguir allò just i fidel a la seva ideologia, per un infortuni, deixarà morir allò que l’ha fet créixer i ser qui és: els llibres.

Aureli VI

Jaume Felip —  14’ 52”

Un bisbe entra en un poble per saber què està passant amb tantes morts de sacerdots.

Blanca

Pep Álvarez Pujol —  10’ 00”

Un pare i una filla intenten viure una vida normal,  després d’una suposada treva, en un món que s’aboca a la destrucció. Però un incident provocarà,  inexorablement, la tragèdia.

I tu, quin toc tens?

Alba Monteagudo, Meritxell Molist, Raül Masmitjà, Ricard Muné —  4’ 00”

El curtmetratge es basa en el trastorn obsessiu-compulsiu (TOC ), però el seu objectiu és veure com treballar de manera global i inclusiva, on es pot veure que tothom pot presentar algun tipus de TOC.

Núria

Pablo Rodríguez —  12’ 09”

Gala decideix treballar per als creadors d’una aplicació mòbil anomenada Nuria per resoldre els seus problemes socioeconòmics, sense saber que posarà en joc alguna cosa que fins ara no comptava.

#Dead4like

Albert Vilella, Marc Andreu,  Marc Almarcha, Gerard Mus —  8’ 00”

Biel és un jove que no entén les modes d’avui. Per adaptar-se a la resta i guanyar desesperadament l’amor d’abril, intentarà fer el darrer desafiament viral: Fer una foto d’un assassinat…

La gàbia de les orenetes

David Conill —  10’ 00”

Un vell i solitari taxidermista viu reclòs entre les quatre parets de casa seva. Envoltat d’ocells dissecats com a única companyia, viu atemorit per uns monstres que viuen fora de l’edifici.

CATEGORIA INTERNACIONAL 02 — 21:30 — MUSEU DEL TER

Pelvicachromis

Jasmin Luu — Alemanya —  11’ 42”

En Jakob i la Melissa són parella tot i que no actuen com a amants. Es nota una tensió negativa passiva-agressiva en l’ambient. Què passa realment entre ells dos?

Circuit

Delia Hess — Suïssa —  12’ 37”

En un petit planeta, atrapat en el seu propi univers, els habitants realitzen les seves accions poèticament surrealistes, que es repeteixen en un bucle sense fi. Cada personatge forma part d’un petit i complex ecosistema que només pot funcionar si cadascun d’ells juga el seu rol, encara que sigui quelcom que desconeguin.

A Foot Of Turf

David Drake — Anglaterra — Kamiokande —  5’ 30”

La pesca del salmó es troba fortament connectada a l’ADN de la gent de l’illa d’Arranmore: una petita comunitat insular irlandesa que la seva població no supera les cinc-centes persones. “A Foot of Turf” ens introdueix en una societat en la que la seva manera de viure es veu cada vegada més amenaçada a causa de la prohibició de 2006 de la pesca del salmó a la Unió Europea.

Kafenio Kastello

Miguel Ángel Jimenez — País Basc —  19’ 00”

Al centre d’Atenes, rodejats per un món en crisi i destrucció generalitzada, un petit grup de personatges es resisteixen a un final al que sembla inevitable arribar. El film parla sobre la fraternitat i sobre el desig de no tirar la tovallola.

Le cœur de Pierre

Olivier Binder — França —  19’ 15”

En Pierre és un jugador alcohòlic i solitari. Un dia, guanya el premi més gran en un portal online de pòquer i decideix començar una nova vida sota el sol de la Riviera francesa.

Rojo Amarillo Rojo

Teresa Bellón & César F. Calvillo — Estat espanyol —  3’ 41”

Per un pare, parlar de política amb el seu fill pot ser molt més incòmode que una conversa sobre sexe.

Monsters Walking

Diego Porral Soldevilla — Estat espanyol —  1’ 05”

“Monsters Walking” és un curtmetratge sobre monstres que caminen. O això sembla.

The Hive

Jeremi Skrodzk — Polònia — ŁÓDŹ Film School —  9’ 15”

Un curtmetratge documental sobre un enclavament verd al centre de la ciutat de Varsòvia filmat en 35mm.

Audition

Elena Kairyté — Lituània — Les Frères Lopez —  7’ 25”

Un jove guitarrista es prepara per una important audició, però la seva preparació es veu interrompuda per un accident domèstic. Quan el seu assaig fracassa, el guitarrista decideix improvitzar.

Sick Birds

Anaïs Bertrand — França —  15’ 00”

Marie-Pierre, molt segura de si mateixa, te, tanmateix, una enveja no gaire sana. Des de fa uns mesos que no pot satisfer al seu marit, Jean-Louis. Tot i que és un home dòcil, està convençuda que finalment l’enganyarà.

Interférence

Valentin Stejskal — Bèlgica —  7’ 30”

Mentre l’Anna està buscant espelmes, la foscor manté en Romain en silenci, atrapat. L’Anna intenta superar la distància entre ells, però en Romain segueix sent fred cap a ella. No és per primera vegada que s’enfronten a aquesta situació, però aquesta vegada cap d’ells s’en vol escapar.

Checkpoint

Juulia Kalavainen — Portugal —  5’ 15”

Una zona desgastada per la guerra. Un solitari control militar. Un sol soldat fa guàrdia enmig d’un paisatge desolat. De cop, descobreix una connexió inesperada amb una nena petita.

CATEGORIA NACIONAL — 21:30 — MUSEU DEL TER

Totes les històries

Sergi Cameron — Nanouk Films  — Catalunya —  17’ 23”

En un petit poble als Pirineus, en una data indeterminada pels voltants del segle X, la Narbona és una nena que es veu afectada per una malaltia que els nous estaments mèdics troben incurable. La Caterina, la seva mare, reclama l’ajuda d’una bruixa trementinaire anomenada La Vigatana, com s’havia fet durant segles en la tradició pagana i precristiana que dominava la vida harmoniosa i comunal de la vall.

L’Accident

Marta Font — Ringo Media  — Catalunya —  7’ 52”

Un dia normal en les vacances d’estiu a Menorca d’una família, anar a la platja, llegir la premsa, banyar-se, esquiar per les dunes, cantar… El que sembla un dia quotidià normal i corrent, s’acabarà convertint en quelcom tèrbol jugant a un joc poc habitual.

Mudanza Contemporánea

Teo Guillem — Dvein Films — Catalunya —  19’ 40”

Matalassos, peus, mantes, braços, escombres, records, tubs, plàstics. Tot un exèrcit d’objectes balla i es retroça en aquesta particular coregografia ambulant. Un home intena vèncer així al seu fantasma meravellós, terrible i imposible d’oblidar.

El dia de los conectados

Carles Bosch, Sara Rancaño, Elvira Gálvez, José M. Restrepo, Nabil Bellahsene —  EICTV | Lastor Media —  24’ 00”

A Cuba, recentment s’ha habilitat la connexió wi-fi a les places principals de totes les poblacions del país. A la popular plaza de la iglesia de Sant Antonio de los Baños, gent de totes les edats i de totes les condicions comparteixen dues coses: la connexió sense fil i el seient en els bancs de la plaça. Però en realitat comparteixen també les seves converses privades.

Elena Universo

Marga Almirall — Dynamite Films — Catalunya —  18’ 00”

Psicòloga, dimarts 3 de març, 1r dia: em sento culpable. A partir del diari de les sessions de teràpia de l’Elena Rull Mur i les imatges filmades en súper 8 pel seu ex marit, Elena Universo construeix la història d’una dona que podria ser la de tantes dones de la seva època, atrapades entre els seus desitjos, ambicions i somnis, i el que la societat esperava d’elles.

El llibre

Francesca Català — País Valencià —  3’ 03”

Una bibliotecària està avorrida asseguda en el seu escriptori fins que un llibre cau de la prestatgeria i trenca amb la seva monòtona jornada.

Suc de síndria

Irene Moray — Distinto Films — Catalunya —  22’ 23″

La Bàrbara i el Pol marxen uns dies de vacances. Envoltats de natura i amics, busquen passar-s’ho bé i alhora trobar un espai tranquil on poder gaudir de la seva intimitat. Amb el suport d’en Pol, enmig de la natura, entre llàgrimes i rialles, la Bàrbara sanarà velles ferides i redefinirà la seva sexualitat.

Confés

Arturo Aguilar — Estudio Futurr, Le noix Films — Catalunya —  8’ 50″

Enmig d’una zona de caça d’un poble de Catalunya, un caçador truca al servei d’emergències notablement desesperat. A l’altre costat del telèfon, una dona intenta filar les frases mal dites per ell. El caçador confessa un delicte que li canviarà la vida a ell i a les famílies de dos agents rurals que son morts a terra.

Ferides

Joan Paüls — Catalunya — Kill the Film —  9’ 19″

Una parella de cecs es veu alterada quan el noi porta notícies inesperades.

CLOENDA + SESSIÓ ESPECIAL — 18:30 — TEATRE CENTRE

Entre dos aguas

Isaki Lacuesta

L’Isra i en Cheíto són dos germans gitanos: l’Isra va ser sentenciat a presó per tràfic de drogues i en Cheíto es va allistar a Infantería de la Marina. Quan l’Isra surt de la presó i el Cheíto torna d’una llarga missió, tornen a l’illa de San Fernando. El retrobament entre els dos germans porta records de la violenta mort del seu pare quan tot just eren uns nens.

Han passat dotze anys des de La leyenda del tiempo, la pel.lícula de Lacuesta de quan l’Isra i el Cheíto eren adolescents. Ara l’Isra retorna a San Fernando per recuperar a la seva dona i les seves filles. Però, com aconseguirà tirar endavant en el loc amb la taxa d’atur més alta d’Espanya? La seva recerca de redenció, la seva necessitat d’ordenar les seves vides i reconciliar-se, uneix a l’Isra i el Cheíto una vegada més.

Lacuesta neix el 1975 a Girona en el sí d’una familia d’origen basc. Va estudiar Comuniació Audiovisual a la UAB i es va graduar en la primera promoció del Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra. Compagina el cinema amb la docencia en diferents màsters de cinema documental. Col·labora en diversos mitjans, escrivint articles sobre cinema, música i literatura.

La leyenda del tiempo (2006) es va presentar a la secció oficial del Festival de Rotterdam, Festival Internacional de cine de Las Palmas (Premi Especial del Jurat a la Millor Pel·lícula), entre d’altres.

L’acte d’entrega de premis començarà a les 18:30 i posteriorment es projectarà el llargmetratge.

Entrada gratuïta