ENTRADA GRATUÏTA

SESSIÓ INAUGURAL — 19:30 — TEATRE CENTRE (Reserva)

DARDARA

Marina Lameiro – Euskal Herria – 2021 – 90’

Després de 25 anys d’incansable trajectòria i en el moment àlgid de la seva carrera, la banda de rock Berri Txarrak decideix parar. Abans, i a mode de comiat, emprèn una última gira per mig món per agraïr a tots aquells fans que han vibrat amb la seva música durant aquest temps.

RESERVA LA TEVA ENTRADA
MFF OFF — DIMARTS 6 — 22:00 — ESPAI RUSIÑOL

MFF OFF


Data: Dimarts dia 6
Hora: 22:00
Lloc: Espai Rusiñol
Reserva entrades: https://teatrecentre.cat/calendari/
Organitza: La Calla en col·laboració amb l’Espai Rusiñol
Entrada gratuïta

Programa:

Z00 — Arnau Musach (1′ 41”)
Constal·lació dada — Arnau Musach (1′ 25”)
Constal·lació de la meva vida — Arnau Musach (3′ 45”)
El tall d’Escila — B · L · A · K (6′)
La Vaca Cega — Carla Berrocal (6′)
Entre Nosaltres — Irene Gil Ramon (8′ 27”)
Caminar amb el pare — Jordi Lafon (1h 09′)
La iaia Cesca — La Dona del Sac (4′ 04”)

RESERVA LA TEVA ENTRADA
CATEGORIA OSONA — 19:00 — TEATRE CENTRE (Reserva)

No deixis que m’enfonsi

David Conill — 13’ 00”

Un home que viu sol enmig del no res s’aferra a l’amistat que manté amb un monstre aquàtic i dos amics amb els quals comparteix moments i secrets.

El temps de la balena

Pep Alvarez Pujol —  10’ 01”

L’Ismael viu una situació a casa de la que necessita defugir, amb la ajuda d’algú molt important ho aconseguirà…
Però no tot és el que sembla.

Tres mesos en quarantena

Irene Segalés —  3’ 00”

“Tres mesos en quarentena” vol reflectir el pas d’aquest temps de confinament viscut a causa de la pandèmia de la Covid-19 i transmetre com, almenys per unes setmanes, ens va canviar la manera d’entendre el nostre món més immediat.

M O R T

Ramon Villegas —  13’ 00”

Vida i mort juntes… La fragilitat, la desmitificació de la mort romàntica. La mort del pare als nostres braços, donant l’últim alè. Un llegat i un porc per sacrificar. El seu porc, la seva “matança” que serà nostra, però l’última. L’últim porc.

Pas a dos

Valèria Cuní —  15’ 38”

La Mireia, de 17 anys, té l’oportunitat de ser la ballarina principal a la funció “La Bella Dorment” que prepara la seva escola de ballet.
Però acaba de sortir de la seva primera relació de parella, que ha estat molt tòxica. La marca que li ha deixat no li permet suportar el contacte físic a l’hora de ballar el Pas de Deux amb un noi.

Les Flors Mortes de la Primavera

Pol Sanchez Mas —  18’ 19”

Després de la mort del seu pare, la Sara veurà com la seva mare s’intenta apropar a ella de nou. Això provocarà que els fantasmes que ja creia haver deixat enrere tornin, fent-li reviure les raons per les quals es van separar.

Adagio

Yago de Torres —  07’ 07”

L’Eduardo i l’Adrián intenten apropar-se i resoldre els seus desacords artístics mitjançant l’únic mètode que coneixen: ballar com poden.

RESERVA LA TEVA ENTRADA
ACTIVITATS — 18:00 — TEATRE CENTRE (Reserva)

Taller de disseny sonor_ Efecte Foley: sonoritzant pel·lícules en directe

Sergi Pérez — 18:00 a 20:00 — 5€

Sergi Pérez impartirà un taller per a totes les edats on, a partir de la imaginació, l’experimentació i la creativitat, posarem so a clips audiovisuals fent ús d’instruments, materials reciclats, percussió corporal i altres elements capaços de produir sons. El taller constarà d’una breu part teòrica que ens introduirà al món del disseny sonor.

RESERVA LA TEVA ENTRADA
CATEGORIA INTERNACIONAL — 22:00 — EXTERIOR MUSEU DEL TER

Sukar

Ilias El Faris — França —  11’ 00”

Platja de Casablanca, Marroc. El desig dels adolescents entre uns i altres creix discretament. Els adults i els nens s’ho miren amb distància. Una baralla crea una distracció.

Limbo

Lotje Sodderland — Anglaterra — Lief —  19’ 00”

Un curtmetratge de ficció real que segueix la història de Witold, un jove londinenc polonès que agafa una nova feina com a treballador de cures, a pesar del desconcert dels seus companys de pis. Sense formació i mal pagat, va de casa en casa en bicicleta, sentint una enorme responsabilitat mentre entra en mons ocults per prestar atenció a ancians que viuen sols.

Community Gardens

Vytautas Katkus — Lituània — Viktoria Films —  15’ 00”

La masculinitat patriarcal sembla respirar el seu darrer alè al sol. Una història sobre una relació freda entre pare i fill. El seu vincle, inundat d’indiferència, es desintegra completament.

Pond

Tyler Macri — EUA —  13’ 53”

L’Elizabeth, de 10 anys, viu amb la seva mare en un apartament ruïnós on els peixos infesten les canonades i surten a través d’un desguàs a la banyera. Les imatges fosques i el ritme oníric convergeixen per crear un retrat en primera persona d’una infantesa angoixada.

El silencio del río

Francesca Canepa — Perú — Lights On —  14’ 00”

Juan, un noi peruà de nou anys, viu amb el seu pare silenciós en una casa flotant a l’impressionant riu Amazones. Aquest fons idíl·lic estableix un viatge al·legòric a la selva tropical, on la natura, el gènere, la veritat i totes les coses comencen a revelar la identitat del seu pare.

Time Perspective

Line Klungseth Johansen — Noruega —  3’ 12”

La teoria de la perspectiva del temps és la idea que la nostra percepció del temps influeix en les nostres emocions, percepcions i accions. Els models de perspectiva temporal divideixen el temps en categories cronològiques com ara: Passat. Present. Futur.

Young Hearts

Emilie Vandenameele — França — L’endroit Films —  22’ 30”

S’ha acabat l’estiu. L’Arthur, la Yuna, la Lucie i en Jurijn tenen 17 anys. Mentre gaudeixen dels seus darrers moments de llibertat a la vora del gorg, els seus cors i cossos es busquen i intenten connectar uns amb altres desesperadament. En aquest calorós dia d’estiu, s’enfronten a la turbulència interior de l’adolescència.

La Dernière Abeille

Léa Triboulet — França — Les Films de la Capitaine —  10’ 05”

Deambulant per les muntanyes, una adolescent perduda coneix una apicultora que ha vingut a acomiadar-se de les seves abelles.

Carne

Camila Kater — Brasil — Abano Produccións —  12’ 12”

Crues, mig crues, al punt, al punt més i ben cuites. Mitjançant històries íntimes i personals, cinc dones comparteixen les seves experiències en relació amb el cos, des de la infància fins a la vellesa.

CATEGORIA NACIONAL — 19:00 — TEATRE CENTRE (Reserva)

Ulisses

Joan Bover — FAR  — Mallorca —  20’ 55”

El 19 de novembre de 1980, una cria d’orca, va ser capturada en aigües Islandeses. La van batejar com Ulisses. Va començar el seu captiveri en un parc aquàtic de Tarragona i va passar a ser una de les estrelles del Zoo de Barcelona durant més de 10 anys. Finalment, el 1994, Ulisses va ser traslladada al Sea World de San Diego (EUA), on segueix donant voltes a una piscina. Aquesta és la història de la seva odissea.

Candela

Marc Riba, Anna solanas — I+G Stop Motion  — Catalunya —  11’ 35”

La senyora Candela passa els darrers dies de la seva vida en un suburbi moribund d’una gran ciutat.

16 de decembro

Álvaro Gago — Ringo Media – Sombriza Films — Catalunya / Galícia —  15’ 00”

Dissabte. Cau la nit. La pilota es mou ràpid d’un costat a un altre. Els cossos busquen introduir-se en els buits que deixa la defensa. Lucía, vint anys, surt d’entrenar a handbol i va a buscar el seu germà amb moto sota els llums d’una ciutat que creu conèixer.

Restos de cosas

Salvador Sunyer —  Nanouk Films — Catalunya —  23’ 08”

Un home sobreviu entre les ruïnes de la seva pròpia vida evocant els records que en queden.

On estaves tu?

María Trénor — On air Comunicació — País Valencià —  19’ 47”

‘On estaves tu?’ ens repta a reflexionar sobre la realitat transversal i universal que és la violència contra les dones. Violència quotidiana, subtil o brutal, tot terrible i intolerable. Experiències explicades en diferents idiomes i des de diferents països.

Esfinge urbana

María Lorenzo — País Valencià —  4’ 53”

Les fotografies d’art urbà pintat a València, es tracten com a cel·les d’animació, creant moviment allà on no n’hi havia.

No quiero más

Alicia Moncholí — ESCAC Films — Catalunya —  8’ 08″

“No quiero más” és el retrat de la família de la directora a l’habitació d’una residència. Un espai en el qual es forma un estancament del temps i en el qual les accions es repeteixen apropant-nos a un final. La història ens explica a través de l’anècdota d’un pastís la negació de la família al comiat de l’àvia.

El Màrtir

Fernando Pomares — Travelogue Studio — Catalunya —  18’ 00″

Dos germans siris travessen una frontera per entrar il·legalment en un país occidental. La seva germana relata aquest viatge on el present, el passat i l’oníric es mesclaran per esdevenir somni o malson del nostre món actual.

RESERVA LA TEVA ENTRADA
CATEGORIA INTERNACIONAL — 22:00 — EXTERIOR MUSEU DEL TER

The Ballet of Service

Marlies Smeenge — Nederlandse Filmacademie — Països Baixos —  14’ 55″

A la International Butler Academy de Limburg (l’Acadèmia Internacional de Majordoms), persones de tot el món reben entrenament per convertir-se en majordoms de l’elit. Sotmesos a molta pressió, aprenen les tradicionals maneres de fer de l’ofici. Un documental observacional i absurd que ens apropa al món perfeccionista de la professió de majordom.

When You Hear The Divine Call

Festus Toll — Boondocs — Països Baixos —  25’ 00″

Michael Nyawade tenia 22 anys quan va deixar Kenya i la seva família el 1990 per buscar pastures més verdes a Europa, tot i que sempre va mantenir viu el pensament de la seva pàtria. Després de 30 anys, decideix tornar definitivament a Kenya.

Turning Man – 81RPM

Robin Trouillet — Alemanya —  13’ 57″

Jürgen Leppert, també conegut com “Der Dreher” o “der Kreisel” és enginyer graduat, ponent, ballarí i jugador de Frisbee. Tot gira al voltant de la llegenda de Karlsruher i no només a la pista de ball. Una declaració d’amor a la música, al ball i a la rebel·lió. Un retrat d’una persona dura que encara neda contra corrent i la prova viva de que 81 anys no són masses.

Lui e io

Giulia Cosentino — Itàlia —  13’ 06″

“Lui e io” és el reflex d’una dona en el seu paper d’esposa i mare viscuda entre la imposició i l’elecció. A través del rodatge del seu marit que la retrata, es revela contrària al seu món, una militant sempre lluny de casa. Una reelaboració de la femenitat com a acte polític per dir que l’amor és un acte d’acceptació de les diferències i que els records personals formen part de la història col·lectiva.

Augas Abisais

Xacio Baño — Rebordelos — Galícia —  24’ 44″

[Clic]
Una llum s’encén. Són esmunyedissos i difícils de veure. Habiten on res és. Allà. En el fons.

Yuluu

Fatima Kried — Rebordelos — Anglaterra —  2’ 52″

A través d’un estil d’animació simple i transparent, Yuluu repassa la història d’una jove atrapada a Beirut durant l’inici brusc de la guerra del 2006.

Les aigles de Carthage

Adriano Valerio — Fulldawa Films i Gaël Cabouat — Itàlia —  19’ 00″

14 de febrer de 2004, Estadi Olímpic Radès, Tunis. Tota el país dóna suport als The Eagles of Carthage a la final de la Copa d’Àfrica contra el Marroc. Després de moltes derrotes, estan a un pas de la glòria. Quinze anys després del partit, els tunisians encara recorden l’emoció d’un dia que va marcar profundament la història del país.

Going Down Alone

Michele Bizzi, Claudia Di Lascia — Kinedimorae — Itàlia —  6’ 00″

Una dona entra a un ascensor. L’història està totalment narrada amb un pla subjectiu: vivim les escenes a través dels ulls de la dona, seguim la seva mirada, podem veure les seves mans i el seu cos, només observem la seva cara quan es gira cap al mirall.

ACTIVITATS — 10:30 — MUSEU DEL TER (Reserva)

Taller familiar_ Animació amb fang

Martina Rogers —  10:30 a 14:00 

Taller de creació d’un film d’animació col·lectiu amb fang. Martina Rogers ens convida a experimentar des de la plàstica del moviment del fang, imprimint i capturant canvis en un bloc de matèria. El resultat serà el fang en moviment, el gest imprès. Prepareu-vos per enfangar-vos de dalt a baix i jugar amb la tècnica de l’stopmotion.

RESERVA LA TEVA ENTRADA
CATEGORIA NACIONAL — 22:00 — EXTERIOR MUSEU DEL TER

Proceso de selección

Carla Pereira — TV On — País Valencià —  3’ 30″

Un gat assisteix a una entrevista de feina on les seves aptituds són valorades per tres ratolins. A mesura que l’entrevista avança, la situació es torna cada vegada més incòmoda per a tots els implicats.

Forastera

Lucía Aleñar Iglesias — Distinto Films — La Perifèrica Produccions — Catalunya —  19’ 19″

Passant l’estiu a Mallorca, Antonia es troba captivada per les similituds entre ella i la seva difunta àvia, i descobreix un poder sobre el seu avi vidu. No pot resistir disfressar-se, però no queda clar qui està habitant en qui.

Stains

Roger Villarroya — Zum Pinctures — Catalunya —  5’ 00″

Un home es renta les mans.

Sense Postre

Clàudia Vernis — Lamalanga Produccions Audiovisuals — Catalunya —  13’ 00″

La Marina està envoltada de menjar i de molts dels seus pensaments passatgers. Avui és Sant Joan i és el dia més calorós i llarg de l’estiu. La seva mare ha fet pastís de xocolata per celebrar-ho.

Naturaleza muerta

Carolina Astudillo — ALMU — Catalunya —  5’ 30″

Freud va descriure allò sinistre (unheimlich) com una vivència contradictòria on el que se’ns fa estrany es presenta com quelcom conegut i allò conegut es torna estrany. Una neta descobreix que el passat de la seva àvia era molt diferent al que li havien explicat. Serà que en temps de Guerra la moral queda supeditada a la supervivència?

Daucus Carota

Carla Linares — Nanouk Films — Catalunya —  14’ 32″

Encara que a fora sigui estiu i la calor dels dies humits ho empleni tot d’insectes que fan soroll, els murs gruixuts del convent mantenen sec i silenciós l’interior. Amb prou feines hi entra el sol i tot fa olor de detergent i castedat.
La rutina és sempre la mateixa: es renta la roba, es cuina i es neteja. Les germanes ho netegen tot.

Into thin air

Marc Oller — Canada, Twin Brains Films — Catalunya —  12’ 42″

Una jove reviu moments clau del seu passat a la recerca de respostes després que la seva parella desaparegui sense cap motiu aparent.

Solució per a la tristesa

Tuixén Benet, Marc Martínez Jordán — Catalunya —  15’ 00″

Un misteriós paquet dóna, a una dona, un alleujament de la seva malenconia. Només els seus resultats són més permanents i generalitzats del que ella creu.

SESSIÓ DE CLOENDA — 19:30 — TEATRE CENTRE

El que encara ens balla (wip)

Marga Almirall — 2021 —  25’

La Mire i jo som amigues i ens estimem des que teníem 5 anys. Just abans de marxar a viure a Glasgow em confessa que pateix una depressió, que té visions horroroses que no la deixen dormir i que fa molt de temps que no es dóna permís per ballar. A través de la correspondència fílmica explorem juntes els límits de l’amor i del suport mutu: podem realment ajudar-nos l’una a l’altra? Quin paper hi juga la creació artística?

A MEDIA VOZ

Patricia Pérez i Heidi Hassan — Cuba — 2021 —  90’

Dues cineastes i amigues d’infància s’enfronten als desafiaments del desarrelament mentre intenten reconstruir les seves vides lluny de Cuba. Un emocionant documental auto-etnogràfic sobre la nostàlgia, l’amistat, les arrels i l’exili, que reflecteix les inquietuts de tota una generació.

RESERVA LA TEVA ENTRADA