“O que arde” d’Óliver Laxe, sessió especial del MFF 2020

La pel·lícula O que arde (Lo que arde, 2019) del reconegut director Óliver Laxe serà la protagonista de la sessió especial de l’edició del Manlleu Film Festival 2020.

L’acte tindrà lloc el dissabte 11 de juliol a les 21:30h a l’exterior del Museu del Ter (Passeig del Ter, 2). L’assistència serà gratuïta.

Óliver Laxe (París, 1982), director i guionista gallec, autor de “Todos vós sodes capitáns” (2010) i “Mimosas” (2016), ens va sorprendre l’any passat amb la seva última obra “O que arde”, un film que camina entre la ficció i el documental, i que ens relata el retorn d’un piròman al seu poble natal a les muntanyes de Lugo. Una pel·lícula que parla de l’estigma, l’acceptació i la relació amb la naturalesa per poder “anar més enllà de la culpabilitat o la innocència”, en paraules del mateix director.

La pel·lícula va ser guanyadora al Festival de Cannes a la categoria ‘Un Certain Regard’, premi Gaudí a la millor pel·lícula europea i a la millor direcció de fotografia, i premi Goya a millor actriu revelació i millor fotografia.

Abans de la projecció de la pel·lícula, en el mateix acte, es presentarà la convocatòria extraordinària a curtmetratges afectats per la crisi de la COVID19.

Les restriccions d’aforament es duran a terme d’acord amb la situació vigent del dia 11 de juliol.