Manlleu, la capital del Ter, és una ciutat situada a la part central de la comarca d’Osona. A poca distància de Barcelona i Girona, aquesta ciutat mil·lenària amb identitat pròpia i amb un passat industrial destacat ofereix a qui la visiti la seva història i la seva actualitat viva i dinàmica.

 

El riu Ter ha definit els límits de la ciutat i forma part dels seus paisatges i del seu desenvolupament urbà. El passat, present i futur de Manlleu manté una relació directa amb el riu Ter, riu que ha estat i és testimoni dels avenços i canvis tecnològics i socials del municipi.

 

L’aigua i la força del Ter han passat de ser simple font d’energia a ser motor de vida i impulsor del canvi social que s’ha viscut a les vores del riu, on la vida quotidiana avança enmig d’antigues fàbriques urbanes i de riu, canals i turbines que s’ubiquen encara al llarg d’aquesta emblemàtica façana fluvial de 4 km: entre elles, la Colònia Rusiñol amb el Cau Faluga, l’antiga residència de tendències modernistes de la família Rusiñol o l’antiga fàbrica de riu de Can Sanglas, avui convertida en el Museu del Ter.

Localització

Museu Industrial del Ter
Passeig del Ter, 2 08560 Manlleu, Barcelona

Localització

Transport

Bus (Sagalés)

Tren (Renfe)

Taxi

+ 34 93 850 73 74 | +34 686 39 64 23

Allotjament

Hotel Torres (*)

Passeig de Sant Joan 40-42
08560 Manlleu
Tel. +34 93 850 61 88