El Manlleu Film Festival transforma la seva 18a edició

El Manlleu Film Festival transforma la seva 18a edició en una convocatòria extraordinària de premis per a projectes de curtmetratges afectats per la crisi.

Amb l’objectiu de contribuir a minimitzar l’impacte de la Covid-19 en el sector audiovisual del curtmetratge, l’organització del Manlleu Film Festival ha decidit no celebrar la seva divuitena edició, prevista per al pròxim mes de juliol. El festival osonenc, pel qual han passat ja més de 600 curtmetratges des de la seva primera edició l’any 2003, centrarà enguany els seus esforços i recursos en la convocatòria extraordinària d’uns premis especials per a projectes de curtmetratges d’entre 5 i 30 minuts que estiguin en fase de pre-producció o producció i s’hagin vist afectats per la crisi actual. El seu director, Èric Motjer, recorda que el Manlleu Film Festival és un festival públic, “una singularitat que volem fer prevaldre en aquests moments tant complexos per donar suport a la indústria del curtmetratge i a directors i directores que permeten que, any rere any, el festival pugui nodrir-se de les seves obres”.

Una convocatòria oberta a projectes nacionals i internacionals

La convocatòria, amb una dotació econòmica de 8.000€, s’obrirà l’1 de juliol i s’allargarà fins al 15 de setembre. Inclourà dues categories: la nacional, per aquells projectes de curtmetratge dirigits per una persona nascuda, resident, que estudia o treballa a Catalunya o en algun dels territoris de parla catalana (País Valencià, Illes Balears, Franja de Ponent, Catalunya del Nord, Andorra i l’Alguer), i la internacional, oberta a projectes de la resta del món. Les obres audiovisuals premiades s’inclouran en una secció especial de la programació del 19è Manlleu Film Festival, que se celebrarà del 8 a l’11 de juliol de 2021. Les bases es poden consultar molt aviat al web www.manlleufilmfestival.com

L’11 de juliol tindrà lloc una sessió especial de cinema a l’aire lliure a l’exterior del Museu del Ter, on es presentarà aquesta convocatòria i es projectarà el film ‘O que arde’ d’Oliver Laxe, pel·lícula guanyadora al Festival de Cannes a la categoria ‘Un Certain Regard’, premi Gaudí a la millor pel·lícula europea i a la millor direcció de fotografia, i premi Goya a millor actriu revelació i millor fotografia.

El Manlleu Film Festival és una iniciativa del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Manlleu, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.